Care sunt cele mai importante relatii din viata ta?

Observ oamenii, observ ce se intampla in jur. Observ ca suntem intr-un punct in care lucururile sunt destul de drastice din punct de vedere al deciziilor , al felului in care ne traim viata. Universul ne bate la usa inimii cu din ce in ce mai multa insistenta pentru a ne trezi , pentru a ne pune intrebari esentiale precum : Cine sunt? De unde vin? Care este rostul meu? angelduoCare e de fapt faza cu lumea asta? si asa mai departe… Pentru multi dintre noi aceste batai in usa se traduc prin somatizari diverse precum dureri de cap dese, dureri articulare, dureri persistente in diferite zone ale corpului fara cauza medicala, depresie, insomnii , tulburari de alimentatie , stari schimbatoare si asa mai departe. Pentru altii apar tot felul de boli sau acutizari ale unor simptome, eruptii din senin, episoade emotionale intense din senin pe care le tratam cu superficialitate ori cu multe pastile. O alta categorie este cea pentru care relatiile ajung la un punct critic, fie se rup brusc, fie dispar prieteni din senin, fie se transforma intr-un mod neasteptat. Mai sunt si acele persoane a caror viata este un haos complet, care pot avea toate dintre cele de mai sus ca manifestari sau combinat astfel incat sa nu mai inteleaga nimic din ceea ce traiesc.
Toate acestea iti spun ceva : Trezeste-te! Ori o faci ,accepti, te intrebi, te deschizi, cauti ori iti va merge tot mai neplacut pentru ca te impotrivesti fluxului, vietii , curgerii si tratezi superficial manifestarile ( situatiile, oamenii, intamplarile).

Si aici ajung la subiectul acestui articol : cele mai importante relatii pentru mine- relatiile care pot schimba totul in viata mea. Ele sunt: relatia cu mine insami/insumi si relatia cu Dumnezeu/Divinitatea. AI putea sa te miri, ai putea sa observi ca aceste relatii nici macar nu erau trecute in lista ta…ori ai putea sa ai cea mai importanta revelatie de pana acum. Cum de nu mi-am dat seama?!

Suntem crescuti si invatati de asa maniera ca ultimul lucru la care ne gandim este relatia cu noi sau cu Dumnezeu. Mai ales daca Dumnezeu ne este prezentat ca un nene rau care abia asteapta sa ne pedepseasca, pentru orice! Atunci apare chiar o respingere totala a divinitatii. Ori situatii in care se intampla niste momente grele, marcante in viata noastra si ne certam cu EL , definitiv.

Cat despre relatia cu mine insumi/insami – ea nu este o optiune de cand suntem copii. Spun asta pentru ca totul este directionat in exterior: esti invatat sa urmaresti mereu ce fac ceilalti, ce au ceilalti, cum sunt ceilati si devii competitiv urmarind doar sa fii mai bun decat ei toti. Sau esti comparat cu ceilalti pana in punctul in care ajungi sa te negi complet, sa crezi ca toti sunt mai buni si ca tu nu meriti nimic sau nu esti in stare oricum. Si atunci care relatie  cu mine? Mai ales ca suntem obisnuiti sa ne raportam mereu la ceilalti , sa conteze atat de mult parerea lor, validarea, acceptarea, comentariile lor incat vocea noastra interioara moare incet, sufocata de vocile exterioare.

Cand a fost ultima oara cand ti-ai ascultat intuitia? Cand a fost ultima oara cand ai zis : nu ma intereseaza, eu simt ca asa e mai bine pentru mine deci asa fac. Sau cand te-ai oprit macar din goana zilnica pentru a face liniste in interior si a vedea ca exista o voce a sufletului tau care iti sopteste, ragusit , ce are nevoie? 

Cand ai cerut ultima oara ajutor divinitatii ( in orice forma crezi in ea)? Cand te-ai rugat, ai multumit sau ai lasat poverile tale pe seama Universului /a lui Dumnezeu/ a ingerilor etc.? Cand a fost ultima oara cand ai lasat controlul si ai simtit ca exista ceva/cineva care are grija de tine, care te sustine si iti trimite semne pentru a te ghida?

Pune-ti aceste intrebari si raspune-ti sincer. Ia-ti acum cateva minute si fa liniste. Inchide ochii si respira adanc de trei-patru ori. Spune : vreau sa ma conectez cu mine, cu sufletul meu, vreau sa ma regasesc si sa ma ascult. Si asteapta, in liniste. Simte linistea aceea din tine si las-o sa fie. Apoi poti sa te intrebi lucruri precum: ce am nevoie, cine sunt, ce sa fac, ce se intampla cu mine? si asa mai depate. Asculta, simte,nu fugi. Lasa-ti cateva minute pentru exercitiul asta in fiecare zi. Daca esti o persoana foarte agitata este suficient sa incepi cu 5 minute in care te opresti, inchizi ochii, respiri, faci liniste. Continua. Vezi ce se intampla si noteaza schimbarile, transformarile, revelatiile ce au loc in tine si in viata ta.

INvata sa ceri ajutor, invata sa spui : „Doamne, am nevoie de”….; „te rog ajuta-ma cu”…sau „iti las tie in grija ….” , „arata-mi drumul, ajuta-ma sa inteleg..” Invata sa lasi controlul , cere semne , cere raspunsuri si fii atent in viata ta , fii mai atent in viata ta, devino mai constient si vei vedea si raspunsurile. Nu exista coincidente- ele sunt raspunsuri de la Univers/ Dumnezeu. Permite-ti pentru o zi sa nu -ti faci planuri, sa te lasi in voia vietii, sa faci exact ceea ce simti sa faci. Poate chiar sa scrii ce iti doresti, ce visezi si sa dai acestea lui Dumnezeu spre implinire. Nimic nu este la intamplare, totul are un rost al sau. Si faptul ca esti aici, acum citind. Ia-o ca pe un semn, ca pe un raspuns. 2HeartsOneLove

Pentru ca am uitat sau nu am stiut de aceste doua relatii -esentiale- ne-am indepartat de sanatate, de echilibru, de armonie, de fericire. O relatie apropiata cu tine si cu divinitatea readuc toate astea in viata ta. Cand ele nu exista apare depresia, insingurarea, sentimentul de izolare, sentimentul acut ca ceva lipseste chiar daca ai tot. Un om care este deconectat de la el insusi si de la orice forma de divinitate se va pierde pe el insusi. 

Observa si tu pentru cateva zile – ca si exercitiu- de cate ori te raportezi la propriile tale trairi, la intuitia ta, la ceea ce vine dinauntru, la nevoile tale si de cate ori te raportezi la ceilalti, la ce spun ei , la ce au ei nevoie, la parerea lor. De aici te las pe tine sa hotarasti daca e timpul sa deschizi usa la care ti se bate …daca e timpul sa regasesti si sa refaci conexiunea cu tine si cu divinul din tine! Mult succes!

Daca ai nevoie de calauzire, de ghidare pe drumul tau te astept cu drag sa lucram impreuna. Detalii gasesti aici : https://ankalavinia.wordpress.com/servicii/ .

Abonează-te la newsletter