Cum sa fii frumoasa sau iubeste-te pe tine insati

Te iubesc ! Sa iti spui asta in fiecare zi, privindu-te in oglinda sau luandu-te in brate. Dar cati dintre noi o pot face? Cati dintre noi se opresc, in primul rand, sa se uite la ei insisi? De cate ori te-ai privit cu adevarat? De cate ori ti-ai spus ceva frumos tie si te-ai admirat sau placut ? Fara farduri, fara haine colorate si bine croite, fara tocuri, fara par coafat , fara diete interminabile…De cate ori ai stat cu tine, cu adevarat si te-ai placut?

Ce a facut societatea din noi? Ce a facut programarea, inca din copilarie, din increderea noastra, stima noastra de sine, respectul fata de noi, iubirea si acceptarea noastra, in totalitate? Nici nu mai stim ce sunt astea pentru ca ranile sunt prea adanci, mastile prea groase.

Ne mintim in fiecare zi adaugand si mai mult fond de ten, si mai multe rochite in garderoba, tocuri si mai inalte, si mai putina mancare…cand de fapt, frumusetea vine din tine, din interiorul tau, din intelegerea , acceptarea, iertarea ta in intregime. Nu e nimeni de vina. Insa este de dorit sa incepi sa te privesti, sa nu te mai minti si amagesti cu tot felul de lucruri exterioare tie crezad ca ele te vor face frumoasa si fericita.

Ai observat ca cele mai frumoase persoane au cele mai mari probleme cu ele insele? Ca se vad cele mai urate, incapabile, strambe etc? Si tu, ce n-ai da si tu sa fii perfecta?

Te indemn sa incepi de la a nu te mai critica atat de aspru pentru orice imperfectiune, de la a-ti permite mai mult si de la a te opri din toata alergatura asta superficiala si a petrece timp cu tine, cu adevarat, pentru a vedea cine esti tu, ce crezi tu despre tine cu adevarat si unde sunt ranile tale ascunse.

images (2)Incepe sa iti amintesti de fetita care ai fost, de ceea ce ti-au spus parintii, de felul in care ai fost certata, pedepsita sau oprita din a face sau fi intr-un fel. Aminteste-ti de fetita din tine si apoi de adolscenta. Ce te durea, ce te deranja, ce te facea sa crezi ca esti imperfecta? Stai cu aceste emotii, nu le mai alunga, vorbeste cu tine si imbratiseaza-te , elibereaza tot ceea ce ti s-a spus si revino la tine , cea care esti acum, care ai crescut atat de frumos. Lasa deoparte tot ce au spus altii despre tine si incepe sa te accepti. Macar sa te accepti, sa nu mai incerci sa ascunzi tot ce altii au spus ca nu e ok, tot ce societatea spune ca nu e ok la tine. Elibereaza-te si fii tu, exact asa cum te stiai in momentele tale bune.

Asta implica sa accepti imperfectiunile de toate felurile, sa fii foarte sincera cu tine, sa nu te mai minti pe tine si pe ceilalti. Doar asa vei ajunge sa dai toate bagajele jos, toate asteptarille, tot chinul si minciuna….si vei ajunge din nou, la tine. Recunoaste-ti toate neputintele si durerile. Accepta-le. Stai cu ele. Nu te vor omori, vei simti atata eliberare chiar daca pare la inceput greu. Vei incepe , in felul asta, sa faci pasi catre a-ti darui mai mult, a te iubi mai mult, a fi mai indulgenta cu tine , a te aprecia pentru tot ceea ce esti. Scrie despre ce iti place la tine si despre ce nu iti place la tine , simte-te , ia-te in brate si regaseste-te !

Nimeni nu te poate face frumoasa ,fericita, perfecta….nimeni in afara de tine! Opreste-te sa te minti, sa te ascunzi, sa te certi, sa faci si sa fii acolo pentru toti ceilalti si intoarce-te catre tine!

Abonează-te la newsletter