Esti binecuvantat- constientizeaza asta zilnic

Buna cititorule, salutare suflete!

Cum esti in perioada asta? Ce ganduri iti trec prin minte?  Cat esti de atent cu tine si cu sufletul tau?

De ceva timp sunt intr-un vartej de reorganizare, recreere, atentie interioara sporita si de aceea scriu mai putin. Las viata sa ma duca si observ.
Am simtit insa astazi si ieri bucurie. Asa o bucurie cu entuziasm mult si usurinta in traire. Desi ploua cu galeata m-a regasit mergand spre casa pe aleea obosnuita de la bloc si deodata totul a parut altfel, parca eram intr-o padure minunata dupa ploaie cu pasarele cantand si miros de pamant umed. M-am bucurat, am inhalat aerul si mai puternic in piept , m-am oprit putin sa admir verdele inmugurit al copacilor, culorile minunate ale toporasilor, zambilelor si narciselor. Este atat de frumos acum odata cu renasterea naturii.

Tu te-ai oprit sa vezi culorile? Sa simti mirosurile, sa inhalezi aerul? Sa te bucuri de ceea ce este in jurul tau? Sau ai uitat complet de toata frumusetea lumii in care traiesti si te-ai scufundat cu privirea in asfaltul gri , iar gandurile au intepenit in grijile cotidiene?

motherearth.jpgIti reamintesc despre tine, despre lumea in care esti, despre alegerea pe care ai facut-o venind aici. Esti binecuvantat sa traiesti intr-un asa loc. Sa simti caldura soarelui si apa mari, sa poti mirosi milioanele de miresme primavaratie, sa poti auzi trilurile padurilor si simfonia naturii. Esti binecuvantat sa poti atinge totul, sa simti texturi si te infiori de cate ori esti atins. As putea sa iti vorbesc mult si bine despre cate minunatii sunt in jurul tau. Dar oare tu le vezi? Esti constient de ele? Sau alegi sa ramai cu grijile tale, cu neoprita goana a mintii si cu scenariile care raman mereu in eter, neimplinite?

Omule drag, eu te invit astazi sa te opresti din alergarea ta, sa ridici privirea, sa deschizi ochii sufletului si portile inimii…sa redevii atent aici, acum, in viata ta, la tine. Apoi sa spui mutumesc Soare! Multumesc ploaie! Multumesc aer, pamant, copaci, pasari, natura. Multumesc Pamant. Multumesc Doamne!  Si aminteste-ti sa faci asta cat mai des.

Ai ales sa vii aici, pe Pamant. Ai ales pentru ca te incanta posibilitatea de a simti, atinge, experimenta totul. Si acum ai uitat cat esti de binecuvantat. Cei care sunt doar energie nu au cum sa traiasca ceea ce tu poti trai aici. Si-ar dori insa tu ai acest privilegiu. Sa vezi un apus si sa simti sufletul cantand, sa auzi cantecele pasarilor si sa tresalti de bucurie , sa vezi culorile florilor si ale copacilor si sa te lasi cuprins de magie, sa simti atingerea iubitului/ei si sa te infiori de placere, sa privesti in ochii catelusilor si ai copiilor, sa le auzi rasetele cristaline si neobosite ….si sa simti viata curgand prin tine…

Daca aveai nevoie de trezire, de un semnal, de o piscatura iat-o ! Revino aici, pe Pamantul minunat pe care l-ai ales. Creaza-ti in continuare prin imaginatie, visare, intentie tot ceea ce doresti sa traiesti aici si ai incredere in tine, in Divinitate ca tot ceea ce visezi si inima-si doreste va veni in implinire atunci cand este cel mai potrivit. Alege sa visezi, sa canti, sa simti, sa fii recunoscator, sa multumesti, sa te bucuri de ceea ce este si ai, sa canti si sa dansezi…alege mereu sa ridici privirea din asfalt si sa iti scalzi ochii in albastrul cerului si verdele naturii. Aminteste-ti ca totul este o alegere- A Ta!  Nimeni altcineva nu iti poate schimba viata daca tu nu o faci ! Incepand cu aceste bucurii si constientizari asupra Paradisului in care traiesti. Si apropo, ai mai multa grija de el! Pentru ca tu creezi ziua de maine si ca individ ai ptuterea, impreuna cu altii ca tine, sa transformi tot ceea ce acum nu iti place in incantare, minunatie, frumos, iubire si bucurie! Nu mai astepta sa se intample nu stiu ce din senin. Alege chiar acum sa devii mai constient de tine, de frumosul din jur, de bogatia pe care o ai, de tot ceea ce iti ofera placere si bucurie in viata ta.

Pasi mici catre implinirea sufletului tau! Cu incredere, curaj, perseverenta!

 

 

Abonează-te la newsletter