Feminitate: fascinatoarea sau iubita inchisa in turnul de fildes…

Drumul catre femeia completa din noi este destul de lung atunci cand am fost crescute ca niste baieti (fete din care se dorea sa se obtina femei care sa actioneze, sa nu aiba nevoie de ajutorul nimanui, sa arate ele barabtilor cine-i mai destept etc).

1390715_740167189330984_1194746886_nExista mai multe arhetipuri care stau in interiorul nostru. Cel mai feminin dintre ele este Fascinatoarea sau Iubita. Acesta se face cel mai greu vazut , este cel mai dificil de integrat si de manifestat. Vorbesc si din proprie experienta si din tot ceea ce vad in jur sau in cabinet.

Iubita are doua polaritati – energia curvei si cea a virginei. In functie de istoria personala a fiecarei femei se manifesta cu precadere una sau cealalta , iar la un moment dat ele alterneaza in perioade mai lungi sau mai scurte de timp.

Daca atunci cand erai fetita ti s-a spus sa nu fii bleaga, sa nu mai fii asa de plangacioasa ,emotiva, ca esti prea cu capul in nori ori prea sensibila, ca e bine sa nu arati ce simti nimanui, ca oamenii vor porfita de tine si trebuie sa fii puternica ( precum un barbat) atunci sansele sunt mari sa nu poti manifesta moliciunea, gingasia , emotiile, receptivitatea ca femeie ( care sunt de fapt, puterea ta).

Daca ai fost respinsa de nenumarate ori pentru ca iti aratai cu usurinta interiorul, sentimentele, felul in care erai sunt sanse mari sa fi crezut ca ceva este in neregula cu tine ca femeie si sa incepi sa reprimi frumusetea fascinatoarei din tine.Ai observat cum fetitele mici, la 4-5 -6 ani, pana sa devina impregnate cu tot felul de programe sunt mici fasinatoare si nu le e teama ori rusine sa o arate?

Si daca nu ai avut nici un fel de educatie sexuala si ai dedus si absorbit programe precum „sexul este tabu,nu vorbim despre asa ceva, nu se cade, femeile care vor barbati sunt usoare, nu e bine sa fii senzuala ( sa te exprimi ca femeie) pentru ca atragi priviri si deci , esti usoara”- atunci din nou, sansele sunt mari ca iubita din tine sa fie deja inchisa undeva departe.

Iubita este aceasta energie magnetica, suava, senzuala, receptiva, cea care intra in joc in relatie cu barbatii, cea care ofera carisma. Ce intelegem noi astazi prin energia iubitei este , de fapt, energia -umbra- curva. Sexualitate exarcebata, piele la vedere, gesturi si vorbe ce duc vadit in zona sexuala, folosirea exagerata a trupului ca maniera de a atrage.

Acestea sunt comportamente perfect normale pentru o fata care are multe dintre „simptomele” enumarate mai sus, careia i s-au taiat inca de mica toate posibilitatile de a exprima feminitatea ei intr-un mod echilibrat. Ea va avea de invatat exact asta: sa fie ea insasi, sa integreze energia iubitei , sa o exprime, sa nu ii fie teama de intimitate , sa se iubeasca pe ea, sa fie confortabila cu trupul ei si cu sexualitatea.

Celalat pol este virgina si se trece foarte usor de la curva la virgina mai ales atunci cand incepem drumul spiritual. Ajungem sa nu mai dorim actul sexual, sa nu mai avem pofta, sa nu ne mai intereseze. Devenim calugarite. Si gasim si jusificari spiituale pentru asta astfel incat sa ne mintim ca e bine asa.

Un caz interesant este acela in care ti se spune direct sau indirect ca sexualitatea este rea , o reprimi, si mai tarziu , ajungi sa manifesti exact aceasta latura promiscua tocmai pentru ca programrea era deja acolo, dintr-o rebeliune sau dintr-o conformare la ceea ce stiai ca esti deja.  Inveti ca folosirea propriului trup este Putere. ASa poti atrage barbati, asa poti sa ii satisfaci si ei sa te sune in continuare.

Asta se intampla o vreme mai lunga sau mai scurta. De obicei pana ce se intampla un click interior prin care realizezi ca nu  e suficient , ca barbatii nu raman langa tine, ca relatiile tale sunt ca un foc de paie, ca orice ai face nu se leaga.

De ce? Pentru ca folosesti latura pur sexuala si aici e vorba de energii joase in care te scalzi si pe care le folosesti ( subiectul unui alt articol) si nu exista deschdere reala, emotionala, conectare la nivel de suflet. Si ei vor pleca. Bineinteles ca ti se vor activa toate ranile de abandon, respingere, umilire si asa ….Unversul iti semnaleaza ca undeva, e o problema.

Ai invatat sa folosesti sexualitatea ca pe o arma, sa te daruiesti cu usurinta crezand ca asa vei primi iubirea lui in schimb. In acest timp acea femeie-iubita -fascinatoare din tine sta inchisa intr-o cusca neagra si rece, trista si uitata.

Din aceasta fascinatoare iti vin acele dorinte ascunse de Fat Frumos, acea nevoie de alint, de moliciune, de a lasa controlul, de a fi vulenrabila, de conexiune reala. De aici admiri acele femei care sunt cum tu crezi ca nu poti fi ….Ele iti arata ceea ce in tine ai respins.

Iti amintesc despre inchiderea laturii emotionale care se intampla devreme, despre : exprim ce simt , ma manifest deci sunt respinsa. Tabloul este complet.

Relatiile tale vor fi mereu disfunctionale, va fi mereu o ruptura, aparent la nivel intim , de fapt este una emotionala datorita barierei pe care tu ai pus-o de teama sa fii respinsa, vulnerabila, deschisa.

As mai da si exemplul care completeaza si mai bine tabloul. Devii fata inteligenta, serioasa, muncitoare, cu multe cursuri, citita pentru a compensa. Nu crezi ca esti frumoasa, nu te vezi la fel de atractiva ca celelalte femei, nu esti constienta de potentialul tau si preia controlul Initiatoarea ( femeia de afaceri- femeia manager- femeia desteapta). Cu greu vei putea sa adopti alt rol , iar combinatia dintre Iniatoare si curva este fatala. Fata desteapta care , o parte din viata s-a daruit cu usurinta, a gasit puterea in sexualitate si in creier , a demonstrat cat e de tare si undeva, pe drum…totul se naruie. Poate sa devina initiatoarea combinata cu Virgina, cea care este in continuare desteapta, tine fraiele relatiilor bine, demonsteaza barbatilor insa nu mai are dorinta sexuala si nu se mai intampla conectarea in cuplu.

Solutia? Lucrul intens pe zona de traume ale fetitei/copilului interior, programele de la mama si de la tata, ranile dobandite, programele despre sexualitate , barbati, femei, relatii, istoricul relatiilor, vindecarea relatiei cu mama si cu tatal.birth_venus_lg3-e1458326423262.jpg

La un moment dat se ajunge la constientizarea povestii pe care am relatat-o si care este traita direct. Atunci….intri in contact cu Fascinatoarea din cusca , o simti, ii simti energia calda, blanda, senzuala, ii simti acea molliciune si frumusete pe care ai admiarat-o atata la altele….si in sfarsit ii dai voie sa iasa, iar ea se va topi in tine ca dupa un secol de dor.

Feminitatea este rezultatul unui proces constient de lucru cu sine. Este nevoie de multa introspectie, curaj, asumare, cautare interioara si sinceritate maxima. Subiectul sexualitatii , al intmitatii este unul inca fragil si greu inteles. Ceea ce vedem astazi…este un dezechlibru si ceea ce femeile inteleg prin feminitate este inca …departe de adevar.

Iti doresc intelepciune, curaj, sinceritate si perseverenta pe drumul catre femeia din tine!
<3

 

Abonează-te la newsletter