Parfum de liliac cu iubire nemuritoare

Mergeam de mana pe strada , era seara. Natura isi canta cantecul sau suav si cerul ne imbraca pasii deloc grabiti. Ne-am apropiat d eo florarie si am simtit miros de liliac. AM zis ..mmm…liliac. EL a intrat si a intrebat aproape soptit : Unde este liliacul ? ” Afara” a zis vanzatoarea „Atat mai am, daca il iei pe tot iti fac cadou doua buchete”. SI el fara sa clipeasca a zis da, il iau. Eu am inceput sa rad, sa rad din toata inima incremenita-n clipa savuroasa cu parfum de liliac si iubire. Doamna, parca traia alaturi de mine , era fericita ca sunt fericita, a exclamat cu un zambet larg : ” Ia uite-o ce zambeste, ce fericita e !” …am primit liliacul si inima-mi tresalta …nu mai stiu de cand nu am mai primit un buchet de flori de la un barbat. Acum el venea de la iubitul meu, de la cel care mi-a marturisit apoi : ” Am vazut floraria de cand am trecut pe aici prima data. Am IMG_20150503_221351sperat sa gasim deschis cand ne intoarcem sa iti iau liliac”…Am zambit uimita de atentia lui, de parca mi-ar fi cititi gandurile. Demult imi doream liliac si nu apucasem sa imi cumpar. Am pasit spre casa printre picaturi de ploaie de mana, cu nasul in buchetul imens de liliac , razand.

Iubesc florile, iubesc barbatul ce mi le-a daruit intr- o seara de mai rupta dintr-o fila de poveste. Ce a urmat este demn de expresia „viata bate filmul”. Am trait pentru cateva zile la modul cel mai real, concret , oprirea timpului, eternitatea intr-o clipa, nemurirea iubirii si regasirea intregului odata cu regasirea ceilulalt. Nevoia de a tacea a fost si este mai mare decat cea de a explica, de a vorbi, de a spune….iubirea nu se poate spune. Nu asta. Nu cea pe care o traiesc. Ea este dincolo de conceptia si intelegrea umana, cuvintele nu au fost inca inventate pentru ea. Orice poveste de iubire din filme sau carti paleste in fata acestei maretii a lui Dumnezeu care se traieste pe El prin inimile noastre, mangaierile noastre, imbratisarile noastre, privirile noastre.

Una dintre cele mai importante dorinte pentru mine vizavi de barbatul pe care il visal a fost sa ne putem privi ochi in ochi pentru o clipa nesfarsita fara a rosti cuvinte, intelegand tot ceea ce e de inteles …calatorind si traind peste tot si tot.

Iubirea aceea din filme este mica, incompleta, imperfecta…Cea adevarata in care nu mai esti tu , omul, ci Fiinta si amandoi sunteti aceeasi fiinta, este aici, printre noi, pentru noi. Daca o ceri, daca ai incredere in ea si in Dumnezeu, daca iti urmezi mereu inima si dorinta ei ascunsa fara a te multumi, ea vine, te gaseste. Ea vine atunci cand si tu esti pregatit sa o primesti, sa o savurezi, sa o intelegi, sa o lasi sa te transforme dincolo de vorbe, dincolo de planul fizic.

Nu renunta la tine si la increderea in iubirea reala, completa, adevarata, Divina alaturi de un cineva. El/ea exista si Dumnezeu te iubeste atat de mult incat ti-l/ti-o va trimite daca si tu inveti sa te iubesti pe tine, sa te traiesti pe tine din curatenia si puritatea inimii tale…

O singura dorinta simtita, traita in adancul Fiintei mele a luat forma in viata mea  in cel mai neasteptat moment si loc. In cel mai autentic, simplu si Eu moment. In acel moment nu faceam nimic pentru a fi iubita sau placuta , eram eu, eram.

Astazi L-am simtit si trait pe Dumnezeu cu noi, prin noi, prin iubirea noastra.

Crede! Lucreaza cu tine , descopera-te si vindeca-te prin orice cale vrei si simti si va veni un punct in care vei fi pregatit sa primesti ceea ce nici nu crezi acum ca este posibil.

Linistea nemuririi in eternitatea clipei.

Abonează-te la newsletter