“Înger, îngerașul meu ce mi te-a dat Dumnezeu” , așa îi învățăm pe cei mici să se roage. Le spunem această rugăciune și mai târziu îi ducem la biserică , îi punem sa își facă cruce și să pupe icoane.Îi certăm dacă fac ceva greșit și dacă nu își spun , poate, rugaciunea la culcare.
Cât înțelegem cu adevărat din ceea ce îi învățăm pe ei să facă sau să spună? Cât înțelegem din semnificația acestei simple rugăciuni?
Trăim timpuri în care se discută tot mai mult despre lumea nevăzută, abilități extrasenzoriale, vindecare cu energie, îngeri. Toate astea sunt încă aspru judecate, condamnate și tratate cu agresivitate de către majoritatea. Și asta doar pentru că nu toți am înțeles că avem aceste abilități din naștere, că suntem mai mult decât trup, că totul este enegie și că viața e mai mult decât a alerga dupa averi sau a plăti facturi.
Dar oare când le spunem copiilor “ Înger, îngerașul meu ce mi te-a dat Dumnezeu “ realizăm că Dumnezeu chiar ne-a dat un înger să fie lângă noi și să ne păzească, să ne sprijine, să ne ajute?
Știm să îi spunem mai departe copilului să vorbească cu acest înger pentru că îi este prieten pe viață? Să formeze cu el o relație firească prin care să se apropie de Divinitate într-un mod simplu, personal ,real?
De ce ni se pare astăzi atât de ciudat să vorbim cu îngerii? Să le primim ghidarea? Să le simțim prezența?
În multe scrieri inclusiv in Biblie sunt nenumarte locuri în care îngerii apar menționați ca apărând oamenilor și ajutându-i , călăuzindu-I în diferite feluri. De ce luăm asta ca pe ceva de domeniul fantasticului când ni se spune atât de clar că îngerii sunt lângă noi, că sunt ființe reale ce ne oferă ajutorul lor dacă și noi știm să le-o cerem? Recomand cartea Îngeri în părul meu de Lorna Byrne ca o scriere venită de la un om simplu ce descrie experiența sa cu îngerii în modul natural în care s-a petrecut.
Dacă ne-am opri un pic să medităm măcar la această rugăciune despre îngeraș am înțelege că nu are sens să îi spunem copilului că nu poate vedea sau auzi îngerii, că este ceva în neregulă cu el sau să nu mai vorbească despre asta niciodată. Nu are sens să NU îl întrebăm despre îngeri, despre cum îi vede și percepe el, despre ce îi transmit lui . Dar pentru că nu îl întrebăm nimic și doar îi impunem, din automatism așa cum ni s-a impus și nouă, pentru că nu reflectăm cu adevărat la seminficații și suntem prea ocupați să negăm, să evitam și să alergăm….ajungem să spunem despre copiii și adulții care au o conexiune cu îngerii că sunt nebuni, ciudați, diferiți.
Dumnezeu ne-a dat acești păzitori, acești frați aproape tocmai pentru a forma o legătură reală cu ei, pentru a ne apropia și menține o conexiune vie cu Divinitatea. Prin îngerii Săi El ne este aproape într-un mod simplu și firesc. De ce ne lăsăm atât de mult în amorțeala a ceea ce ni se bagă în cap de societate și de religii fără a discerne și a căuta noi cu inima? Este în regulă să citim sau să spunem rugăciunile către îngerul păzitor și către Arhangheli ca și cum asta ne scutește să ne formăm propria conexiune cu ei și să nu mai părem păcătoși ori ciudați dacă cumva avem o discuție ieșită din tiparele cărților.
Dacă am reflecta un pic poate că am descoperi minunile lui Dumnzeu chiar sub nasul nostru și poate am realiza cu adevărat despre ce este vorba când ne raportăm la Divinitate. Poate am ieși de sub “Dumnezeu e acolo Sus, atotputernic cu îngerii săi ,iar noi suntem jos aici, mici si neputincioși”. Poate că am înțelege că Dumnezeu și Îngerii Lui sunt Aici cu noi în fiecare clipă și că nu suntem deloc neputincioși , mici și nevrednici ci am îndrăzni să ne construim, din suflet, o legătura reala , personală cu îngerii nostrii, cu El. Poate am descoperi că EL chiar vrea să vorbească cu noi, că Îngerii noștrii așteaptă să îi chemăm, să îi acceptăm, să le cerem ceva. Poate am înțelege că Divinitatea ne este prietenă într-un mod atât de accesibil și simplu și nu am mai avea nevoie să o facem atat de îndepartată, infrcoșătoare și distantă….
Înger, îngerașul meu ce mi te-a dat Dumnezeu…îți mulțumesc pentru că îmi ești alături zi de zi și îmi doresc să te cunosc mai bine, să îți simt prezența și să fim cei mai buni prieteni.