Spiritualitate -miraj sau traire ?

images (2).jpgSpiritualitatea, noua lume, trairea in inima, fiinta pura, perfecta. Le-ai auzit pe toate, stii cate ceva despre ele sau chiar stii foarte multe. Sunt nenumarate scrieri , scoli, profesori care ne spun despre toate astea si despre cum suntem minunati, perfecti, atotputernici si creatori ai vietii noastre.

Si eu o spun pentru ca stiu ca asa este, stiu ca sunt din Dumnezeu, ca eu detin puterea in viata mea, ca eu aleg, ca eu sunt responsabila tot ceea ce am creat si traiesc aici. Stiu ca iubirea este cea mai puternica energie existenta si ca daca traiesti in iubire nu mai ai nevoie de nici o scoala, aparare, tehnica etc…

Ce te faci atunci cand toate astea sunt doar teorie? Doar concepte mentale pe care le intelegem dar pe care nu stii sa le aplici in viata ta sau nu le simti inca pentru a le putea trai?

Ce te faci cand ti se spune cat esti de minunat si cat de mult poti dar tu habar nu ai cum sa te trezesti maine binedispus sau nu stii de ce uneori te simti epuizat, te doare capul ori de ce toate relatiile tale nu merg sau nu ai bani sa traiesti. Cand nu stii despre toate asta, cand nu le intelegi si nu le iei pas cu pas devii foarte confuz. Cel putin asa sunt eu uneori cand aud despre atata maretie si minunatie care sunt.

Pana una alta suntem aici, oameni pe pamant si ne-am ales aceasta frumoasa si provocatoare experienta de a trai sub aceasta forma. Da, stim cu totii ca suntem enegie, ca avem potential nelimitat si multe altele. Insa pentru multi, deocamdata e vorba despre corpul fizic, despre provocarile de zi cu zi, despre emotii care nu sunt gestionate deloc, despre trairi care apar din senin si despre situatii si oameni care te pun in dificultate.

Cred ca este important sa ne traim experienta pas cu pas, sa acceptam latura umana intai, sa vedem cum putem sa lucram cu noi spre a aduce tot ce stim ca teorie aici, pe Pamant, aplicat, in viata de zi cu zi. Sa acceptam si sa incepem sa vedem frumosul din viata pamanteasca, sa multumim pentru ceea ce avem si traim aici, sa facem tot posibilul sa imbinam omul cu divinul.

Foarte multi, inclusiv eu la un moment dat, se refugiaza in spiritual. Vor doar sa mediteze, cauta numai astfel de activitati, citesc numai astfel de carti sau bloguri, sunt afundati doar in latura spirituala deoarece le aduce linsite, pace, bucurie, le aduce ceea ce nu au in lumea asta, de om. Este nevoie de o echilibrare, este nevoie sa iti asumi latura umana, sa intelegi ca tu ti-ai ales-o cu toate limitarile si partile neplacute ale ei si cu incredere si perseverenta sa inveti sa te bucuri de VIATA aplicand ceea ce stii, citesti, inveti pe partea spirituala. Zi de zi, cate putin. Astfel nu vei mai fi atat de confuz cand ti se va spune despre cat esti de maret, puternic, nelimitat si perfect , iar tu nu stii cum sa rezolvi cearta cu vecinul care dureaza de ani de zile…

Sunt etape prin care vei trece, sunt provocari de toate felurile prin care vei trece, nu poti sa sari de la programe, limitari, emotii negative, tipare limitative la perfectiunea intruchipata care traieste dintr-o data in iubire pura. Nu stiu cati oameni de acest gen sunt , eu inca nu cunosc nici unul.

Se vorbeste mult, se aplica putin. Cred ca ai nevoie sa fii sustinut pe drumul tau, individual si sa inveti sa aplici cate putin blandetea, frumosul, adevarul, recunostinta, caldura, creativitatea, iubirea in viata ta. Sa le cauti si sa le gasesti din nou in tine,sa le reinveti si sa le simti, sa faca parte din fiinta ta cu adevarat, nu doar sa  stii la nivel mental ori sa intelegi pentru ca ai citit atat. E nevoie sa Fii asa , iar asta se intampla cu munca sustinuta, zi de zi, gasind in tine dorinta pura de a creste, de a te cunoaste, de a te iubi, de a fi mai bun.Spiritual+Gift+Background

Spirtualitatea devin tot mai mult un trend. Ma bucur enorm ca vad foarte multi oameni deja care isi pun intrebari, care cauta, care se deschid, este uimitor …Inca nu suntem in zona de asumare completa, de munca si perseverenta, de dedicare si aplicare.

Ne place sa ascultam, sa participam, sa fim uneori aproape hipnoztizati de minuatiile pe care ni le spun altii sau pe care le citim , suntem de acord cu ele, suntem extaziati 2-3 zile si apoi mergem si cautam iar si iar fara a aplica cu adevarat, fara a avea sincer, dorinta de a creste, de a simti, de a trai toate acelea. De ce? De teama. Cauta-ti tu singur acum acea teama pe care inca o lasi sa te tot amane din adevarata ta crestere , vindecare, evolutie. Da-ti seama care este intrebandu-te sincer de ce nu aplici, de ce nu faci, de ce nu incepi …si doar notezi caiete intregi , te multumesti cu cateva zile de bucurie si apoi o iei de la capat. Apoi actioneaza. Te incurajez, te sustin , iti doresc sa iti gasesti drumul acela sincer, adevarat, asumat .

Fii binecuvantat!

Abonează-te la newsletter