Suntem stapanii vietii noastre

Revin la frica…este un subiect  ce probabil nu se va epuiza prea curand.

De ce? Pentru ca e fundamentul existentei noastre pe pamant incepand de dupa Adam si Eva…

Am trait cu aceasta frica zeci de ani pot spune si inca imi mai da ghionturi din cand in cand. O vorba extraordinara spusa de o doamna minunata  este : in momentul in care iti este frica de cineva inseamna ca i-ai dat toata puterea ta si tu ai ramas mic, umil si speriat…

Ei cam asta am trait eu in ultimii cativa ani…o frica ce nu se mai termina si abia acum am inteles ca eu imi dadusem de fapt puterea altcuiva..ca il imputernicisem de fapt pe acel om atat de usor…De fiecare data cand stiam ca am ceva de vorbit cu el sau ceva de cerut de la el frica ma paraliza Ea poate avea multe forme si este ascunsa sub diverse alte stari, dar mereu ea este baza. Puneti-va intrebarea cum ma simt de fapt pe langa…..

Am petrecut ani de zile lasand puterea mea altora – mamei, prieteni, cunostinte, colegi, sefi etc…Am uitat ca eu sunt singura stapana a vietii mele si ca doar eu decid cata putere aloc celorlalti. Nimeni nu are control asupra vostra, dar nimeni!

A fost lupta aceea care incepe cu dar daca….si un sir lung de supozitii…urmate de aceeasi stare lipsita de putere, valorificare, incredere. Dar daca nu exista de fapt…exista doar ceea ce noi vrem, simtitm, exista de fapt calea noastra separata de calea altora. Fiecare merge pe drumul sau si face alegeri, ceea ce fac ceilalti carora le-am dat puterea spune ceva despre ei si nu despre noi…faptul ca cineva tipa constant la tine, ca iti spune ca esti prost sau ca nu stii nimic, ca se uita urat si cateodata te si insulta…spune ceva despre acel om si nu despre tine.

TU vei avea mereu calea ta. Asa cum spunea un profesor al meu : Lasa-l sa se impiedice de creanga lui, de frunza lui, sa cada in groapa lui, este drumul lui. Si tu te vei impiedica de creanga ta, de frunza ta…de groapa ta dar niciodata de ale lui 🙂

Sunt intr-o perioada in care am nevoie doar de mine, de nimeni din exterior pentru a-mi putea lua puterea inapoi, pentru a-mi putea lua increderea inapoi, convingerea ca eu sunt stapana vietii mele si abia apoi voi iesi asa cum ar fi trebuit sa o fac in tot timpul asta. De data aceasta inlocuind sentimentul josnic al fricii cu cu cel divin al iubirii.

Image

Abonează-te la newsletter