Tu ai uitat de tine?

Cu ce ganduri v-ati trezit astazi? Care e primul lucru pe care l-ati spus sau gandit?

Aceste prime ganduri dau tonul zilei si influenteaza felul in care trecem prin experientele urmatoare. De cate ori v-ati trezit prost dispusi , poate mai ales ca e luni si vi s-au intamplat tot felul de *nefacute* de-a lungul zilie?

De cate ori v-ati trezit cu un gand pozitiv, v-ati spus ceva frumos voua insiva sau ati rostit o mantra, o rugaciune? Cat de des va treziti pozitiv si cat de des negativi? Cred ca este o intrebare la care merita sa ne gandim cu totii.

ImageSi aici imi vin in minte acele situatii in care iti propui ceva pentru tine si sufletul tau , spui ca vei face * maine* acel lucru. Vine maine si te trezesti cu un milion de griji si probleme in cap gandindu-te cum sa le rezolvi mai repede si mai eficient pe toate. Alergi sa faci cafeaua si sa pregatesti micul dejun, cu atat mai mult daca ai copii, te pregatesti de cele mai multe ori in graba pentru serviciu. Dupa ce ca intarzii mai gasesti si o suta de sarcini de implinit peste cele inca o suta pe care le aveai, eventual te certi si cu vreun coleg sau sef, seara alergi din nou acasa si pregatesti cina si mai faci si ceva curat. Iti amintesti ca ai de spalat, ca trebuie sa platesti nu stiu ce facturi si se face tarziu, moment in care esti epuizat, te arunci in pat si adormi in 10 secunde cu gandul ca maine vei face acel lucru pentru tine, pe care ti -l doresti demult.

Iata cum uitam de noi insine, cum ne lasam coplesiti de griji si probleme, cum alergam prin viata inca de la primele momente ale diminetii. Iata cum ajungem cu cearcane sub ochi, prea slabi sau prea grasi, atat de stresati si nervosi ca tipam la oricine si nu ne convine nimic, cum ne trezim la un moment dat ca nu mai putem si clacam intr-o frumoasa depresie. Toate astea pentru ca uitam de noi insine!

EU sunt cea mai importanta persoana pentru mine! Eu merit sa fiu fericit, sa iau pauze, sa ma rasfat si sa ma rasplatesc! Eu sunt in armonie intai pentru a putea fi armonie pentru ceilalti.

Asadar, propuneti-va si chiar tineti-va de un program simplu prin care la trezire va acordati doua minute spunandu-va ceva frumos. Puteti alege sa admirati ziua, soarele ce se vede pe geam, puteti sa spuneti * Astazi ma iubesc pe mine si sun atent la nevoile mele * sau puteti sa spuneti * astazi e o zi miraculoasa in care primesc tot ce am nevoie* si asa mai departe. Orice cand frumos este binevenit. Faceti in decursul zilei , mai putin grabiti poate, ceva numai pentru voi! Permiteti-va un ragaz fie si de 10 minute sa ascultati o melodie peferata, sa mergeti intr un loc ce va place foarte mult, sa faceti o meditatie, sa va cumparati ceva bun sau sa cititi acea carte ce o tineti demult pe noptiera. Poate fi orice mica placere pe care sa o savurati doar voi cu voi, in tihna!

Incercati timp de o saptamana si vedeti ce iese 🙂 Viata este un miracol si merita savurata pe indelete, fara graba si uitare! De la tine pleaca schimbarea, armonia, fericirea, binele tau!

Abonează-te la newsletter